EN NL FR DE ES

Overdekking binnenplein

Bergen

Meer Foto's

Hoe gingen we te werk?

Challenge

Carré des Arts in Bergen werd in 1824 gebouwd als kazerne en huisvest sinds 1995 het hogere kunstonderwijs. Jaarlijks vindt er in juli het “Festival au Carré” plaats, een cultureel evenement dat in het teken staat van podiumkunsten. De Franse Gemeenschap wilde het prachtige binnenplein van Carré des Arts op een flexibele manier overdekken om zo een veelzijdig gebruik van de centrale ruimte mogelijk te maken.

Oplossing

In opdracht van aannemersbedrijf Lixon overdekte Veldeman het binnenplein met een membraanstructuur van 3.345 m². De structuur bestaat uit 5 textielmembranen die 80% van het binnenplein overdekken. Dankzij het modulaire karakter, waarbij 3 of 5 modules gebouwd kunnen worden, kan de overdekking flexibel aangepast worden aan de activiteit die plaatsvindt. Het membraan bestaat uit een lichtdoorlatend PVC zeildoek dat zorgt voor een natuurlijke lichtinval op de binnenplaats. In de randen zijn de membranen voorzien van kabels en op de hoeken van schetsplaten om het doek te kunnen bevestigen en op spanning te brengen. Onderaan zijn de doeken verankerd door middel van een lichte betonnen fundering op micropalen.  Bovenaan worden de krachten opgevangen op een stalen vakwerk dat verwerkt zit in het ontwerp van de vloerplaten van de zolderverdieping. De structuur werd zo ontworpen dat deze manueel gemonteerd en gedemonteerd kan worden zonder gebruik te maken van hoogtewerkers.

Een membraanstructuur nodig?

Aarzel niet om ons uit te dagen!

Contacteer Veldeman 089 47 31 31

„Don‘t limit
your challenges
challenge
your limits!“

Andy Moors, CEO

Team Veldeman

Ready to take your challenge

Op zoek naar een unieke oplossing om uw locatie te overdekken? Naar welk type overdekking u ook op zoek bent, daag ons gerust uit. Wij doen er alles aan om ieder project tot een geslaagd einde te brengen! Mogen we ons bewijzen? Lees hier meer over op onze corporate website

Naar corporate website Veldeman

© VELDEMAN 2021