EN NL FR DE ES

Overdekking busstation TISM membraanstructuur

Bree

Meer Foto's

Hoe gingen we te werk?

Challenge

Voor het busstation van de nieuwe scholencampus was de Stad Bree op zoek naar een originele overkapping. De voorkeur ging uit naar een membraanstructuur die enerzijds architecturaal een eyecatcher moest zijn, passend in het landschap, en anderzijds functioneel om de wachtende passagiers de nodige bescherming te bieden tegen de weersomstandigheden.

Oplossing

Nadat aannemer VBG uit Heusden-Zolder de algemene aanbesteding won, werd in een eerste fase aan Veldeman de opdracht gegeven om een vorm te bepalen voor een gecombineerde staal- en membraanconstructie. In samenwerking met de firma Tentech werd een ontwerp voor een membraanstructuur ingediend dat na goedkeuring door het schepencollege verder uitgewerkt kon worden. Wat betreft het doek werd gekozen voor een lichtdoorlatend hoogwaardig geconfectioneerd membraan met 25 jaar garantie (Ferrari TX30). Om de structuur esthetisch aantrekkelijk te maken werd geopteerd om het doek enkel te ondersteunen door een dalkabel en geen gebruik te maken van gordingen. Het staal werd thermisch verzinkt en 2 laags gepoedercoat in RAL 7011, dezelfde kleur als het straatmeubilair en de verlichtingspalen.

Een membraanstructuur nodig?

Aarzel niet om ons uit te dagen!

Contacteer Veldeman 089 47 31 31

„Don‘t limit
your challenges
challenge
your limits!“

Andy Moors, CEO

Team Veldeman

Ready to take your challenge

Op zoek naar een unieke oplossing om uw locatie te overdekken? Naar welk type overdekking u ook op zoek bent, daag ons gerust uit. Wij doen er alles aan om ieder project tot een geslaagd einde te brengen! Mogen we ons bewijzen? Lees hier meer over op onze corporate website

Naar corporate website Veldeman

© VELDEMAN 2021